ΑΡΘΡΑ ΤΥΠΟΣ


ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Όσοι πολίτες έχουν ανοιχτα μάτια  και θέλουν να κοιτανε εκεί που διαδραματίζεται και αποφασίζεται  η ζωή τους και όχι εκεί που πέφτει ο <<προβολέας>>, θα ξέρουν ότι το επίπεδο ζωής που έχουμε στο <<δυτικό ημισφαίριο>> είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης κάθε είδους πλούτου στον υπόλοιπο πλανήτη.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Η επέκταση των <<αρμοδιοτήτων>> της γεωργίας, για τις επικαιροποιημένες ανάγκες της χώρας (προστασία και διαχείριση της γης, καταπολέμηση των υδρογεωλογικών καταστάσεων, τοπική παραγωγή τροφίμων, εξειδίκευση της περιβαλλοντικής αειφορίας στην παραγωγή τροφίμων, μετριασμό των σοβαρών κλιματικών αλλαγών, αυτάρκεια σίτισης κλπ)...


Ο Κουτσοτρούλης ΑΠΕ-βίωσε

Συνέχεια αναφερόμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τη Κρήτη στο τι θα συμβεί σε αυτήν και στα βουνά της εάν μπουν έστω και ένα μικρό μέρος των βΑΠΕ που <<σχεδιάζονται>> στο νησί.
Κάπου κάπου αναφερόμαστε και στο κέρδος και την προστιθέμενη άξια που προσφέρουν αυτές οι <<επενδύσεις>>, ειδικά οι πολιτικοί που υπεραμύνονται την <<πράσινη ανάπτυξη>>.


Καλώδιο η ΑΠΕ; Η άγνοια είναι επιλογή

Επιτέλους αρχίζουν να ανοίγουν τα πράγματα και να φαίνονται προθέσεις: άλλοι λένε ότι θέλουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) χωρίς να το εννοούν , άλλοι λένε ότι θέλουν κανόνες αλλά είτε δεν το εννοούν είτε δεν ξέρουν πώς να τους φτιάξουν, άλλοι λένε ότι αγαπάνε τον τόπο ενώ αγαπάνε την τσέπη τους που γεμίζει υποβαθμίζοντας αυτόν τον τόπο.


Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Μετά το «κόψιμο η κούρεμα» η Ελλάδα θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς άλλα δανεικά, σύμφωνα με την ΕΕ και για να συμβεί αυτό 2 δείκτες πρέπει να γυρίσουν θετικοί.


ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ

Τις προηγούμενες εβδομάδες κατατέθηκε στο ευρωκοινοβούλιο επείγον επερώτηση από τον ευρωβουλευτή Κ.Αρσενη.
Ζητά η Ελλάδα να συμμορφωθεί με το πρωτόκολλο ACCOBAMS που έχει συνυπογράψει και επικυρώσει.


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ FAST TRACK

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πήρε σάρκα και οστά  η επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών fast track
Για άλλη μια φορά με αφορμή αυτού του γεγονότος αποκαλύπτεται η διάρθρωση στην  πυραμίδα της διαφθοράς  και ξεγυμνώνονται οι καταστάσεις και οι άνθρωποι.


ΑΠΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο κάθε πλούτος για να καταστεί βιώσιμος πρέπει να αναπτύσσεται από τους τοπικούς πληθυσμούς, με το κάθε κέρδος να επαναεπενδύεται στον ίδιο το τόπο.
Αυτό πρέπει να γίνετε ΙΣΟΡΡΟΠΑ λαμβάνοντας υπόψη τον παραδοσιακό τοπικό πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον.28 καταχωρήσεις σε 4 σελίδες.design by clothmoth