Φυσική Ανάσταση


Στη φύση, της οποίας μέρος είναι και ο άνθρωπος, γέννηση και θάνατος είναι το ένα η συνέχεια του άλλου.
Σκεφτείτε το κύμα που ξεκινά τη ζωή του στο πουθενά <<χωρίς λόγο>>.
Συνεχίζει μεγαλώνοντας μπροστά η πίσω, δίπλα από άλλα όμοια του και όταν φτάσει ψηλά αρχίζει να βλέπει την ακτή , όπου άλλα όμοια του <<πεθαίνουν>> με λίγο η πολύ θόρυβο ανάλογα με την ενέργεια που έχουν μέσα τους.
Βλέπει το τέλος του αλλά πίσω δεν μπορεί να γυρίσει.
Στα τελευταία μέτρα νοιώθει ότι <<φτάνει στο τέλος του>> και ανησυχεί αλλά όταν πλέον σκάει στην ακτή αντιλαμβάνεται ότι δεν πέθανε, αλλά μετατράπηκε σε άλλου είδους ενέργεια, όπου από κάτω αυτή τη φορά και σε αντίθετη κατεύθυνση επιστρέφει στο <<πουθενά>>.
Εκεί θα γεννηθεί ένα νέο κύμα αλλά με την ίδια ενέργεια.
Αυτός είναι ο κύκλος ζωής θανάτου που δημιουργεί τους ανέμους, που δημιουργούν τα ρεύματα  που δημιουργούν τα κύματα και αντίθετα..
Όλα τόσο απλά ακατανόητα αλλά τόσο καθαρά στα μάτια όποιου θέλει να τα δει…από το κύμα με ζωή λίγα λεπτά έως το κύμα από τα βάθη του ωκεανού έως τα βουνά που κατευθύνονται προς το τέλος τους εδώ και εκατομμύρια  χρόνια…………άλλες ταχύτητες άλλες πορείες.
Από το σύννεφο που εξαντλείται βρέχοντας ώστε να μεγαλώσουν δέντρα που θα το ξαναδημιουργήσουν, ως τα φύλλα που γίνονται λίπασμα πέφτοντας για το δένδρο τους.
Άλλο χαρακτηριστικό της φύσης είναι ότι <<πεθαίνει>> όμορφα και εντυπωσιακά ενώ γεννιέται αθόρυβα.
Οι τυφώνες, καταιγίδες γεννιούνται αθόρυβα και εξαντλούνται εντυπωσιακά.
Πόσο ωραία είναι τα φύλλα των δένδρων το φθινόπωρο, με τόσες αποχρώσεις, λίγο πριν πεθάνουν.
Πόσο αθόρυβα γεννιέται ένα δένδρο ενώ όταν <<πέφτει>> ανοίγει η γης.
Για όλους αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την ομορφιά ήρθε ο Ιησούς Χριστός , συμπορεύτηκε μαζί τους αλλά επέλεξε να πεθάνει, επέλεξε τη θυσία για να ξαναγεννηθούν οι επόμενοι από αυτόν.
Πέθανε για να ξαναγεννηθούμε εμείς.
Αρκεί όμως να ακλουθούμε την φυσική πορεία των κυμάτων , που σχεδόν πάντα δεν θα συμπίπτει με αυτήν την οποία εμείς θα θέλαμε, πάντα ομαδικά και μπροστά στην σωστή πορεία, γιατί όποιο κύμα αλλάξει κατεύθυνση θα παρασυρθεί από τα άλλα κύματα.
Δεν πρέπει να μας φοβίζει ο θάνατος , η ακτή που φαίνεται και ο θόρυβος γιατί αυτή είναι η αρχή μιας νέας ζωής.
Μπροστά, ομαδικά, με θυσία και με θόρυβο.
Καλή Ανάσταση σε όσους θέλουν.

Αφιερωμένο σε 2 σημαντικά πρόσωπα που άλλαξαν ενέργεια

Δημήτρης Ψαρράς: Οργάνωση «ΦΟΙΝΙΞ» εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης

Επιστροφή

Περισσότερα

Τι θέλει πράγματι η Χαμας (Φράουλες και αίμα)

Αυτό το κρίσιμο άρθρο του Gideon Levy δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Haaretz", την Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2014* και σκέφτηκα να το μεταφράσω


Νέα πληγή στο σώμα μας

Ξεκίνησε πάνω από την Ι.Μ Επανωσηφη η κατασκευή ενός  ακόμη έργου ΑΠΕ (σαν πρώτο τμήμα ένας αιολικός σταθμός 7 Α/Γ των 0.85 ΜΒ με σύνολο ονομαστικής παραγωγής 5.95 ΜΒ, καθώς ακριβώς δίπλα σχεδιάζονται και άλλα) και μαζί το ξεκοίλιασμα ακόμη ενός βουνού, η καταστροφή ακόμη ενός αγροτικού τοπίου, του ισχυρότερου συγκριτικού πλεονεκτήματος της ενδοχώρας και του πρωτογενή τομέα..


Έχει η Περιφέρεια Κρήτης το κουράγιο να ακολουθήσει τον δικό της σχεδιασμό?

Πρόσφατα η Περιφέρεια Κρήτης γνωμοδότησε θετικά για το νέο χωροταξικό του Τουρισμού το οποίο επιτρέπει την κατασκευή τύπου ξενοδοχείων, βιλλών με γκολφ (τα ονομάζει σύνθετα καταλύματα) σε περιοχές Νατουρα 2000, δασικές, ύπαιθρο. Στην Ισπανία το ίδιο χωροταξικό άφησε βουνά από απούλητα <<σύνθετα καταλύματα>>, διέλυσε την ύπαιθρο και ήταν ο ένας από τους 2 λόγους για τους οποίους η Ισπανία χρεοκόπησε.


Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ

Η ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτή υπάρχει, έχει όραμα, σχεδιασμό και το κατεβάζει σε πρόγραμμα.
Για να γίνει αυτό θέλει , Τ.Α. με αρμοδιότητες και κατοίκους που συμμετέχουν και <<επιβάλλουν>>.
Αυτή η προσπάθεια έχει έναν εχθρό, την κεντρική εξουσία.
Παρόλα αυτά η κοινωνία στη Κρήτη όσο αφορούσε τα τοπικά θέματα ήταν συμπαγής ακόμη και τις φορές που ψήφιζε με αντάλλαγμα ποια χάρη θα της γινόταν, ποια μελέτη θα έκανε άνευ διαγωνισμού, ποια ποσά από την κατανάλωση νερού δεν θα πλήρωνε, πόσο τσιμέντο η άσφαλτο θα της έφερνε ο δήμος μέχρι έξω από το χωράφι του κλπ.


ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Προχθές είδα μια ταινία με τον Μαρτσέλο Μαστρογιαννη με τίτλο «κυρίες και κύριοι καληνύχτα» έτος παραγωγής 1976.
Οι διάλογοι μου γέννησαν κάποιες επιθυμίες αλλά μου έλυσαν και κάποιες απορίες και ίσως το ίδιο συμβεί και με εσάς εάν τους διαβάσετε.
Του τίτλους, στα Ιταλικά τους βρίσκετε στα παρακάτω λινκ. http://it.wikiquote.org/wiki/Signore_e_signori,_buonanotte
Το τρέιλερ στο youtube
https://www.youtube.com/watch?v=euZRB-QzK6A


design by clothmoth