Δελτίο Τύπου - Περί των αναπτυξιακών ευαισθησιών του κου Δεικτάκη.


Διάβασα στο διαδίκτυο της δηλώσεις του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δεικτακη Γεωργίου σύμφωνα με τον οποίο << η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, της αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του καλωδίου ,που μέσω Κρήτης θα μεταφέρει την ενέργεια, θα βοηθήσει στην εξαγωγή της ακόμα και σε άλλες χώρες .
Η Κρήτη, κατά τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ,θα παίξει σημαντικό ρόλο ,θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο γεωστρατηγικά με πολλά οφέλη για τους κατοίκους του νησιού. «Η Κρήτη θα γίνει γη της επαγγελίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πάνω σε αυτά τα θέματα θα ήθελα να τον ενημερώσω πρώτον ότι δεν υπάρχει κράτος παραγωγός υδρογονανθράκων το κέρδος των οποίων να πηγαίνει σε αυτό και στους πολίτες του (μερική εξαίρεση η Νορβηγία η οποία όμως είναι και η πιο αδιάφθορη χώρα ενώ η Ελλάδα είναι στο επίπεδο της Ζιμπάμπουε) αντιθέτως φέρνουν μόνο πολέμους, δυστυχία και υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής.
Όσο αφόρα το θέμα των ΑΠΕ και την υποστήριξη του ότι η «Η Κρήτη θα γίνει γη της επαγγελίας» του παραθέτω δικες του προεκλογικές δηλώσεις και πριν του υποσχεθούν την θέση που κατέχει <<Για «ενεργειακό πραξικόπημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης» κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ., κ. Γιώργος Δεικτάκης δηλώνοντας την αντίθεσή του με «τη σπουδή και τον τρόπο ανάπτυξης των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων».«Θα με έπειθαν για τις αγνές προθέσεις τους εάν έδειχναν την ίδια σπουδή και την ίδια ευαισθησία για την αντιμετώπιση των καρκινοπαθών, που πριν λίγες ημέρες άφησαν στο έλεος του Θεού»... Ο κ. Δεικτάκης, όμως προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Δεσμεύεται πως, εφόσον εκλεγεί βουλευτής και η Ν.Δ. σχηματίσει κυβέρνηση, «όλες οι αποφάσεις θα αμφισβητηθούν και θα επαναπροσδιοριστεί ο σχεδιασμός των επενδυτικών σχεδίων». Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρει πως είναι "απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ", το οποίο μάλιστα συγχαίρει για την προσπάθεια που καταβάλλει σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της μορφολογίας της Κρήτης (από τότε ο κος Δεικτακης έχει ήδη υπογράψει σε 2 βΑΠΕ Υβριδικό Χανιά-Ηλιοθερμικο Αθερινολακκος).
Μόνο μέχρι με τα εδώ στοιχεία ο κος Δεικτακης θα έπρεπε να έχει την αξιοπρέπεια να αναλάβει την ηθική ευθύνη της αλλαγής θέσεως του ως προς το νησί αλλά επειδή κάνεις από αυτήν την πολιτική γενιά που πολιτεύτηκε τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνει.
Για να τον βοηθήσω όμως θα του δώσω ακόμη κάποια στοιχεία
α) στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ στο λινκ http://www.rae.gr/site/file/system/docs/misc/file20122011
έχει αναρτηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μια μελέτη όπου λέει ότι εάν εγκατασταθούν πολλές ΑΠΕ (έχει κάποια σενάρια) ανάλογα η Κρήτη θα έχει περισσότερ​α θερμικά εργοστάσια.
γιατί οι ΑΠΕ δεν παράγουν σταθερή ενέργεια και χρειάζεται στήριξη από θερμικά εργοστάσια για να λειτουργούν, με λίγα λόγια περισσότερες ΑΠΕ σημαίνει ότι δεν κλείνει κανένα εργοστάσιο.
β) περισσότερες ΑΠΕ σημαίνει και πιο ακριβό ρεύμα μιας και οι τελευταίες αυξήσεις στο λογαριασμό επιβλήθηκαν ακριβώς για να καλύψουν το ακριβό επιδοτούμενο ρεύμα των ΑΠΕ.
γ) Όλα αυτά τα έργα δεν είναι αναπτυξιακά γιατί οι λιγοστές θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι προσωρινές αλλά και η αιτία που πολύ περισσότερες θα χαθούν λόγο της αλλαγής χρήσεων γης αλλά και η επιδότηση από την τσέπη μας της αγοράς προϊόντων ξένης προέλευσης απλά σημαίνει τη δημιουργία τεχνητής πλασματικής ζήτησης που έχει σαν σκοπό την μεταφορά του δικού μας χρήματος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο εξωτερικό και την δημιουργία ιδιωτικού και δημοσίου χρέους εδω. Σε αυτά το λινκ ο κος Δεικτακης μπορεί να δει την πορεία του Αιολικού σταθμού του Κουλουκωνα (Κουτσοτρουλης) στο ιταλικό χρηματιστήριο http://www.enelgreenpower.com/it-IT/plants/projects/greece/kouloukonas/
http://www.enelgreenpower.com/it-IT/media_investor/stock_market/stock_ratings/
και να καταλάβει ότι η εξαγωγή ενέργειας και πλούτου είναι ήδη πραγματικότητα.
Και ότι με τέτοια μυαλά και υποσχέσεις τύπου Τσόρτσιλ ότι οι <<Έλληνες θα πρέπει να τρώνε με χρυσά κουτάλια>> μας έφερε η συγκεκριμένη πολιτική γενιά σε αυτό το σημείο αλλά εμείς απαντάμε με την γνωστή φράση του Αστεριξ (ειδικά για τις βΑΠΕ) <<χι, χι, χι είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι>>


Ψαρρας Δημήτρης
Οργάνωση εφαρμογών Βιώσιμης ανάπτυξης <<Φοίνιξ>>
http://www.phoenix-crete.org/


0 καταχωρήσεις


design by clothmoth