ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ


Όσοι πολίτες έχουν ανοιχτα μάτια  και θέλουν να κοιτανε εκεί που διαδραματίζεται και αποφασίζεται  η ζωή τους και όχι εκεί που πέφτει ο <<προβολέας>>, θα ξέρουν ότι το επίπεδο ζωής που έχουμε στο <<δυτικό ημισφαίριο>> είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης κάθε είδους πλούτου στον υπόλοιπο πλανήτη.
Στο Μπαγκλαντές, και νότιο Πακιστάν οι κάτοικοι αναγκάζονται να κτίζουν τα σπίτια τους 2 φόρες το χρόνο γιατί οι μουσώνες τα καταστρέφουν και πνίγουν τα ζώα τους, έτσι 3 χρόνια μετά τις πλημμύρες που <<βύθισαν το μισό Πακιστάν>> οι άνθρωποι περιφέρονται ακόμη στους δρόμους άπρακτοι, γιατί το  Πακιστανικό ΑΕΠ πάει στην αγορά όπλων και στην παραγωγή οπίου για τον δυτικό πολιτισμό.
Η Αφρική έχει σε εμπόλεμη κατάσταση 24 κράτη με 105 ομάδες, στο Κονγκό το πιο πλούσιο κράτος του πλανήτη σε χρυσό και διαμάντια πεθαίνουν 6 στα 10 παιδιά κάτω των 5 ετών και η  μέση ηλικία ζωής είναι τα 42.
Ουράνιο από όλη την υποσαχαρια Αφρική για τα γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια, και φθηνό πετρέλαιο από την Νιγηρία.
Στη νότια Αφρική που κατέχει το 80% της παγκόσμιας παραγωγής πλατίνας μόλις πρόσφατα εκτελέστηκαν από την αστυνομία 18 απεργοί που ζητούσαν αύξηση μισθού από την αγγλική ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Η Ασία έχει σε εμπόλεμη κατάσταση 14 κράτη με 83 ομάδες, η παιδική εργασία και τα φτηνά εργατικά χέρια προσελκύουν τους <<δυτικούς επενδυτές>>.
Η Μέση Ανατολή έχει σε εμπόλεμη κατάσταση 8 κράτη με 87 ομάδες με φθηνό πετρέλαιο για το καταναλωτικό δυτικό κοινό.
Η Νότια Αμερική έχει σε εμπόλεμη κατάσταση 5 κράτη με 24 ομάδες για ναρκωτικά που βοηθούν τους διασκεδάζοντες πολίτες του δυτικού ημισφαίριου…..να χαλαρώσουν.
Η <<πολιτισμένη Ευρώπη>> των άκρο δεξιό-κέντρο-αριστερών κομμάτων που εγγυώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δέχεται να δουλεύουν στο έδαφος της εκατομμύρια μεταναστών στην περισυλλογή φρούτων, στην οικοδομή, στα ορυχεία με θεσμοθετημένη πλέον την <<μοντέρνα σκλαβιά τους>>.

Χαρακτηριστική η αναφορά του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) προς την Ιταλία συνιστώντας της να αύξηση την εισροή μεταναστών για να πέσει το κόστος εργασίας να έλθει η ανάπτυξη, να εξισορροπηθεί η υπογεννητικότητα των Ιταλών και το πιο ωραίο, γιατί έτσι θα βοηθηθούν τα  συνταξιοδοτικά ταμεία, στα ελλείμματα τους. (το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που πληρώνει τις εισφορές του στο τέλος δεν θα πάρει σύνταξη έχοντας μικρό όριο ζωής ενώ οι <<επιζώντες>> επιστρέφουν στην χώρα τους πριν κλείσουν το 65ο έτος χωρίς καμία διακρατική συμφωνία συνταξιοδότησης).
Αυτή η αναφορά νομιμοποιεί την μαύρη εργασία και υποκίνει την <<σκλαβιά των μεταναστών>>
Εδώ και δεκαετίες αυτά τα κράτη κατασπαράζονται από διεφθαρμένα , εγκάθετα καθεστώτα δυτικής προέλευσης (η Ελλάδα <<ανήκει>> στην δύση και εισάγει προϊόντα σε συμφέρουσα τιμή γιατί η πρώτη υλη ξεπουλιέται στους δυτικούς)
Το εμπόριο των παραπάνω <<πρώτων υλών>> αφήνει ένα κέρδος 0.05% έως 5% στις τοπικές κοινωνίες με αποτέλεσμα να φτάνουν σε εμάς σε τιμή προσιτή.
Ακόμη και τα μηχανάκια που χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί αναλφάβητοι για να κυνηγούν τους μετανάστες είναι φτιαγμένα, στην νοτιοανατολική Ασία., με τιμή κατασκευής εκεί τα 150 ευρώ και τιμή πώλησης εδώ 3000.
Εάν από τύχη γυρίσει αντίθετα, τότε οι ακροδεξιοί θα βρεθούν στη Ταϊλανδή να ψάχνουν εργασία.
Η μπαταρία των ρολογιών  έχει τιμή παραγωγής τα 4 σεντς στην Κίνα και πωλείται εδώ 5 ευρώ.

Το σύστημα όταν θέλει να κάνει τη δουλειά του δημιουργεί <<πολέμους>> των φτωχών όπου ο κάθε απογοητευμένος τα βάζει με το άλλο απογοητευμένο, ωθεί σκληροτράχηλες και υπερήφανες κοινωνίες να καλλιεργούν <<αρωματικά>> φυτά, να επιδοτούνται για να σταματήσουν να παράγουν ότι δημιουργικό παρήγαγαν πριν………..έτσι ώστε όταν τους τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια να μην υπάρχει κοινωνική συνοχή και το ξεπούλημα αξιών και εδαφών να είναι ….η εύκολη <<λύση>>.
Το 2010 ο τζίρος του εμπορίου όπλων ανήλθε στα 400 δις δολάρια με αύξηση τζίρου 60% από το 2002, πάνω από 70 χώρες (και η Ελλάδα) έχουν στο έδαφος τους πάνω από 110 εκατ. νάρκες και για μαντέψτε ποιος πουλά και ποιος αγοράζει?
Σύμφωνα με το Stockholm International Peace Research Institute * οι δέκα εταιρείες με τα μεγαλύτερα κέρδη παγκοσμίως είναι αμερικάνικες και ευρωπαϊκές.
Τα κράτη αυτά δανείζονται λεφτά από τη δύση για να αγοράζουν όπλα από αυτήν υποθηκεύοντας τον φυσικό πλούτο τους και όταν οι μοναδικοί αξιοπρεπείς κάτοικοι αυτών των << τριτοκοσμικών >> κρατών εξαναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο στην <<πολιτισμένη δύση>> τότε η δύση ενοχλείται από το χρώμα τους και την μυρωδιά τους.
Λίγοι γνωρίζουν ότι οι Άραβες έμαθαν στον <<δυτικό>> κόσμο να πλένεται αλλά πολλοί ότι <<τα διαμάντια δεν παράγουν τίποτα ενώ η κοπριά λουλούδια>>
Ο προβολέας των ΜΜΕ μας ρίχνει, ξαφνικά, το φως στα << εγκλήματα>> των μεταναστών αγνοώντας τα εγκλήματα ελληνικής προέλευσης, ενώ εκεί που γεννιέται και οργανώνεται το πρόβλημα υπάρχουν άτομα με γραβάτα, με φιλανθρωπική παρουσία, πρόεδροι ομάδων αθλητικών σωματείων….άτομα με <<το σταυρό στο χέρι>>, άτομα που έχουν γεμάτο εικονίσματα το σπίτι τους και σταυροκοπιούνται όλη μέρα και που μια μέρα αποφάσισαν ότι οι μίζεροι θα έπρεπε να γίνουν <<ρατσιστές>> γιατί έτσι αυτοί οι ίδιοι θα μπορέσουν πάλι να έχουν εξουσία σε μια κοινωνία που αλλάζει, έτσι όπως πριν 30 χρόνια ήθελαν την <<μεταπολίτευση>> για να φάνε και εξόντωσαν τον Α. Παναγουλη, τώρα θέλουν την <<απολιτευση>> για να αποφάνε και να χωνέψουν.
Η μετανάστευση από αυτά τα <<ξεζουμισμένα>> κράτη δεν θα σταματήσει εάν δεν σταματήσουμε να τους εκμεταλλευόμαστε και δεν τους βοηθήσουμε να ζήσουν στο τόπο τους, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από ότι θέλουν οι <<κύριοι με τη γραβάτα>>.
Προσέξτε γιατί και η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο έχει χρυσό, πετρέλαιο, νερό, αέρα και ήλιο, τεράστιο ορυκτό πλούτο, ανύπαρκτη κοινωνική συνοχή και οι <<πολιτισμένες>> δυτικό ευρωπαϊκές εταιρείες θέλουν να <<επενδύσουν>> σε αυτήν με όχημα την απογοητευμένη γενιά της <<μεταπολίτευσης >> που θέλει να χωνέψει….με ένα 3%.
Όταν ένας άνθρωπος θέλει να διασχίσει το δρόμο και εγώ σταματώ για να περάσει, νοιώθω αμέσως την ψυχή μου γεμάτη ζωή, φανταστείτε αυτοί που κυνηγούν για να κακοποιήσουν άλλους ανθρώπους πόσο πολύ μισούν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.
Η στιγμή έφτασε να δούμε κατάματα τον πολιτισμό μας, να γίνουμε όλοι αντάρτες του πολιτισμού που διώχνει τα παράσιτα, που φιλοξενεί φίλους και εχθρούς και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν <<οι άλλοι>>,….οι άλλοι είμαστε εμείς!! και ότι <<εμείς>> είμαστε Έλληνες και ο ορος Ελλάδα δεν ορίζεται από <<σύνορα >> που έχουν δομήσει οι κατευθυνόμενοι <<ακροδεξιοί αναλφάβητοι>>, οι <<ακροαριστεροί>> ουτοπιστές,  οι <<δεξιοί>> ανιστόρητοι, οι <<κεντρώοι και σοσιαλιστές >> νεόπλουτοι χαμαιλέοντες, και οι <<ευαίσθητοι  αριστεροί>>.
Κάποιος είπε <<η άγνοια είναι επιλογή και ο κάθε άνθρωπος θα υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του >>

Ψαρράς Δημήτρης
Μέλος της οργάνωσης << Φοίνιξ>>

* Πηγές πληροφόρησης:
http
://www.businessinsider.com/the-10-companies-that-profit-most-from-war-2012-3?op=1

http://www.stopmine.it/statistiche.htm
http://www.warsintheworld.com/

Επιστροφή

Περισσότερα

Τι θέλει πράγματι η Χαμας (Φράουλες και αίμα)

Αυτό το κρίσιμο άρθρο του Gideon Levy δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Haaretz", την Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2014* και σκέφτηκα να το μεταφράσω


Νέα πληγή στο σώμα μας

Ξεκίνησε πάνω από την Ι.Μ Επανωσηφη η κατασκευή ενός  ακόμη έργου ΑΠΕ (σαν πρώτο τμήμα ένας αιολικός σταθμός 7 Α/Γ των 0.85 ΜΒ με σύνολο ονομαστικής παραγωγής 5.95 ΜΒ, καθώς ακριβώς δίπλα σχεδιάζονται και άλλα) και μαζί το ξεκοίλιασμα ακόμη ενός βουνού, η καταστροφή ακόμη ενός αγροτικού τοπίου, του ισχυρότερου συγκριτικού πλεονεκτήματος της ενδοχώρας και του πρωτογενή τομέα..


Έχει η Περιφέρεια Κρήτης το κουράγιο να ακολουθήσει τον δικό της σχεδιασμό?

Πρόσφατα η Περιφέρεια Κρήτης γνωμοδότησε θετικά για το νέο χωροταξικό του Τουρισμού το οποίο επιτρέπει την κατασκευή τύπου ξενοδοχείων, βιλλών με γκολφ (τα ονομάζει σύνθετα καταλύματα) σε περιοχές Νατουρα 2000, δασικές, ύπαιθρο. Στην Ισπανία το ίδιο χωροταξικό άφησε βουνά από απούλητα <<σύνθετα καταλύματα>>, διέλυσε την ύπαιθρο και ήταν ο ένας από τους 2 λόγους για τους οποίους η Ισπανία χρεοκόπησε.


Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ

Η ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτή υπάρχει, έχει όραμα, σχεδιασμό και το κατεβάζει σε πρόγραμμα.
Για να γίνει αυτό θέλει , Τ.Α. με αρμοδιότητες και κατοίκους που συμμετέχουν και <<επιβάλλουν>>.
Αυτή η προσπάθεια έχει έναν εχθρό, την κεντρική εξουσία.
Παρόλα αυτά η κοινωνία στη Κρήτη όσο αφορούσε τα τοπικά θέματα ήταν συμπαγής ακόμη και τις φορές που ψήφιζε με αντάλλαγμα ποια χάρη θα της γινόταν, ποια μελέτη θα έκανε άνευ διαγωνισμού, ποια ποσά από την κατανάλωση νερού δεν θα πλήρωνε, πόσο τσιμέντο η άσφαλτο θα της έφερνε ο δήμος μέχρι έξω από το χωράφι του κλπ.


ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Προχθές είδα μια ταινία με τον Μαρτσέλο Μαστρογιαννη με τίτλο «κυρίες και κύριοι καληνύχτα» έτος παραγωγής 1976.
Οι διάλογοι μου γέννησαν κάποιες επιθυμίες αλλά μου έλυσαν και κάποιες απορίες και ίσως το ίδιο συμβεί και με εσάς εάν τους διαβάσετε.
Του τίτλους, στα Ιταλικά τους βρίσκετε στα παρακάτω λινκ. http://it.wikiquote.org/wiki/Signore_e_signori,_buonanotte
Το τρέιλερ στο youtube
https://www.youtube.com/watch?v=euZRB-QzK6A


design by clothmoth